Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Simsport: Härlig stämning när 5-klubbstävling avgjordes i Gävle

Under lördagen var det trångt och härlig stämning i Fjärran Höjderbadet då årets fjärde och sista 5-klubbstävling simmades.

Tävlingen är öppen för gästrikeklubbarnas yngre simmare och under eftermiddagen gjordes 128 individuella starter i simsätten bröstsim och frisim där simmarna jagade personliga rekord, medaljer samt poäng till sin klubb. Klubbarna tävlar under årets fyra deltävlingar i en poängkamp där totalsegrande klubb tar hem vandringspriset 5-klubbspokalen.

Utöver alla individuella starter ställde klubbarna upp med hela 10 lag i lagkappsgrenen (stafetten). Det syntes tydligt att simningen är en växande idrott i Gästrikland och att många av barnen och ungdomarna har en fin utveckling då det putsades massor av personliga rekord och många från samtliga klubbar kvalade ur sig från tävlingen och får därför tävla i nästa steg bland tävlingar, kallad Gästrikeserien.

Under året har Harnäs Skutskär Simsällskap haft störst antal deltagare i varje deltävling, vilket visar på fin återväxt bland yngre simmare i föreningen. Föreningen samlade mest poäng i samtliga fyra deltävlingarna och tog i söndags hem vandringspriset för tredje året i rad. 

Totalsammanställningen för året blev:

Harnäs Skutskär Simsällskap: 1065 poäng

Gävle Simsällskap: 691 poäng

Sandvikens Sim- och Hoppklubb: 587 poäng

Sim 77 Hofors: 482 poäng

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel