Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista dagen på jobbet

I dag gör Kerstin Eriksson sin sista arbetsdag i Arbetarbladets kundtjänst.


– På 43 år har jag inte en enda dag gått till jobbet med motvilja, säger Kerstin som får börja det nya året som pensionär.

15 år i Skutskär, 18 år i Gävle och de tio senaste i Tierp. Det blir många år i Arbetarbladets, numera Gävletidningars, tjänst.

– Jag hade tänkt ånga på ett tag till, men i och med att kundtjänst i Tierp stänger så hade jag ändå blivit arbetslös.

Och arbetslös har Kerstin Eriksson bara varit i två veckor i sitt liv. Det var 1964 i samband med att hon tvingades sluta som butiksbiträde när arbetsplatsen, Fogelbergs kappaffär i Gävle, gick i konkurs.

14 dagar senare fick hon jobb på nybyggda Tempo i Skutskär och året därpå började hon i Arbetarbladets reception i Skutskär.

– Det roligaste har varit kundkontakterna, säger Kerstin som hunnit med ett stort antal genom åren.

– Många gånger har folk kommit in och varit arga men aldrig på mig. Ibland kunde det vara distributionen som inte fungerat, ibland något annat. Men för det mesta var de glada när de gick ut.

Nu ser Kerstin fram emot lugna morgnar med gott om tid att dricka kaffe och läsa Arbetarbladet.

Och visst blir det skönt att slippa pendla mellan Älvkarleby och Tierp varje dag. Det finns så mycket annat roligt att sysselsätta sig med när tiden finns.

– Har man hus och hem blir det aldrig långsamt, säger Kerstin Eriksson.