Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista sparken gav Järbo segern

Med matchens sista spark såg Järbos inhoppare Anders Tano Ljungkvist till att hans lag inför den tredje och sista omgången i kvalet till trean toppar tabellen.
Det blev 4–3 till Järbo mot Svärdsjö och nu räcker en seger i sista matchen.

– Riktigt härligt, sa Tano Ljungkvist efter slutsignalen och berättade om målet.

– Det var en lång frispark och jag gick upp i en duell innan bollen hamnade hos Christian Jerner Haaranen som passade till mig och då var det bara att sätta dit den.

Järbos segermål kom på matchens sista spark på tilläggstid och jublet visste inga gränser. Järbo hade tidigare i matchen hela tiden fått kämpa i underläge.

Ändå startade hemmalaget matchen helt okej och redan efter sju minuter borde nog laget haft ett ledningsmål men varken Glenn Jansson eller Gustav Sundell kunde förvalta sina chanser. I stället kunde Svärdsjö på straff göra matchens första mål och när tvåan kom bara tre minuter senare hade Järbo en tuff uppgift framför sig.

Men en viktig reducering kom då Andreas Nehvonen hittade rätt. Järbo var det lag som skapade de flesta chanserna men var lite darrigt i försvarsspelet.

Christian Jerner Haaranen kunde slå in Järbos kvittering sju minuter in i den andra halvleken men den glädjen varade inte länge då Svärdsjö alltför enkelt återigen kunde ta ledningen.

– Det är hemskt att stå på sidan men jag är oerhört stolt över laget och då menar jag l-a-g-e-t som kunde vända det här till seger, sade en tagen Järbotränare Patrik Kihlström.

Järbo fortsatte ändå att gå till anfall och laget skapade chanser till en kvittering. Till slut kom den genom Hampus Grip som slog till efter en hörna.

Gustav Sundell träffade ribban med ett avslut och matchen såg ut att sluta oavgjort innan Anders Tano Ljugkvist då satte dit segermålet.

– Vi har ändå inte kommit upp i normal standard de här två första kvalmatcherna och det krävs en heroisk insats om det skall gå vägen mot Iggesund hemma nästa helg, avslutade Järbotränaren.

Seger mot Iggesund och laget spelar i trean. Men även oavgjort kan räcka om Hofors tar poäng hemma mot Svärdsjö.