Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självförsvar för tjejer

/

Vulcana är en del av föreningen Kvinnojouren Blåklockan. Det är en verksamhet som vill förebygga männens våld mot kvinnor. Vi på Prima tog del av Vulcanas seminarium på Högskolan i Gäv

Annons

. Carolina Wickström, Lina Frisk, Clara Westerlund och Anna Eklund vad jätteduktiga. Cirka 70 stycken tjejer var samlade i gympasalen på Högskolan, för att testa på lite självförsvar.
Det finns tre olika sätt att lära sig om självförsvar. Första är mentalt som handlar om kunskap, det andra är verbalt som är när man träffas i grupp och byter erfarenheter om vad man själv har varit med om. Det tredje är det fysiska, där man får lära sig hur man tar sig ur en hotfull situation med hjälp av slag och sparkar.

med att ha en bra hållning, sträcka på ryggen, ut med brösten, böja lite på knäna och stå axelbrett med fötterna. När hållningen var stabil fick vi träna på att gå självsäkert och inte vika undan för något. Från början kändes det lite ovant, men när man kom in i det så kändes det helt naturligt.

att det finns fyra olika punkter på kroppen som är ömma för att det inte går att bygga muskler där. Det är där man ska sikta när man vill försvara sig.
- Ögon
- Strupe
- Skrev
- Knä

När vi lärde oss det fick vi även lära oss några slag och sparkar. Sen tog vi till rösten också, ända från magen skrek alla NEJ medan vi slog. Det vart ett maffigt ljud i salen.

fick hela gruppen gå ihop i en stor klunga för att bilda en ljudvägg. Vi skulle blunda och med våran mörkaste röst säga ”Aaa” högre och högre. Till slut lät det så högt att man var tvungen att hålla för öronen.
Vi tyckte att hela seminariet var bra, fast att det var lite kort om tid, men Vulcana lyckades göra det bra ändå!

För att få kontakt med vulcana, gå in på www.vulcana.se

Mer läsning

Annons