Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjöberg betalar tillbaka till hovrätten

Daniel Sjöberg (M) betalar tillbaka hela den ersättning som han fått för förlorad arbetsinkomst från hovrätten. Han avslutar också sitt uppdrag som nämndeman.…

Arbetarbladet har berättat att Sandvikens oppositionsråd Daniel Sjöberg lämnar samtliga politiska uppdrag efter Arbetarbladets granskning av hans ersättningar som nämndeman.

Efter att han lämnat sitt uppdrag som nämndeman i Gävle tingsrätt blev han vald att representera moderaterna i hovrätten i Sundsvall.

Där har han fortsatt begära ut ersättning för förloras arbetsinkomst, trots att han inte har några avdrag på sitt arvode på närmare 50 000 kronor i månaden som oppositionsråd i Sandviken.

Nu väljer han att betala tillbaka ersättningen som han fått från hovrätten.

"Jag inser dock så här i efterhand, efter konsultation med personer inom partiet, att det kanske inte är korrekt och det är anledningen till att jag själv har begärt att få återbetala den delen som avsåg förlorad arbetsförtjänst i den tjänstgöringsrapport jag lämnat in till hovrätten", skriver Daniel Sjöberg i ett brev till hovrättspresidenten Sten Burman.

I brevet beskriver han även den första tiden under 2015 med sitt nya uppdrag som huvudoppositionsråd i Sandviken som kaotisk.

Det framkommer också att han har tänkt avveckla sin frisörsalong så fort hyreskontraktet på lokalen går ut.

Arbetarbladet har sökt Daniel Sjöberg sedan strax före lunch på onsdagen men möts bara av ett mobilsvar.