Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjung om studentens lyckliga dag

Imorgon är det studenten. Den blå och gula flaggan kommer synas över hela Gävle. Lastbilar kommer vara smyckade med björkris och mer eller mindre onyktra studenter kommer åka runt i staden och vråla:
”Vi har tagit studenten!”

Annons


Det finns väl ingen anledning till oro?
Imorgon är det studenten, men det är också som säkert många andra har uppmärksammat fredagen den trettonde imorgon. Otursdagen nummer ett.
Vad säger du, ska vi stanna hemma och kolla på film istället?

Nja, det krävs mer än bara ett datum för att hålla mig borta från spektaklet studenten.
Dock så kan ju studentkvällen vara farlig. Det har ju hänt flera olyckor runt om i landet under firandet. Människor som har haft svårt för att hålla sig kvar på lastbilen och kisspauser vid Gavleån.
Dessa fakta kombinerat med att det är fredagen den trettonde kanske skulle kunna få mig att ta det lite lugnare under firandet imorgon?
Visst det är väldigt tragiskt med dessa olyckor som inträffat under studentdagen, men jag tror inte att det är just fenomenet ”studenten” som är det farligt i sammanhanget. Jag tror mer på att det är själva festandet som kan vara farligt om man inte håller koll på sig själv och sina kompisar.

Man kan ägna riskerna en tanke, men inte mer.
För tänk hur många studentfirare det är som istället för att ha varit med om något tragiskt har haft en rent ut sagt jävligt rolig kväll.
Så trots att det är fredagen den trettonde och trots att tråkiga saker har
hänt under studenten så kommer jag att dricka min champagne med ett leende på läpparna.

Mer läsning

Annons