Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanistan?

Riksdagen ska inom kort ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

Det är USA som under nästan två årtionden har fört krig mot ett av världens fattigaste länder. De har under Trumps ledning återupptagit bombningar med sina B-52-or. USA:s intressen är geopolitiska. De ska ska föra ett krig utan slut för att ta kontroll över territorier där de kan bygga pipelines och därmed få tillgång till olje- och gasfyndigheter.

Sveriges bidrag till USA:s intressen är en skam för vårt land. Det inser var och en, men i riksdagen finns natokramarna Peter Hultqvist (S), Allan Widman (L) och Hans Wallmark (M). Medlemmar i L, M och S bör ställa frågor till sina riksdagmän. Hur långt ska ni gå för att stödja USA:s strävan efter världsdominans?

Hans Skagerlind

LÄS OCKSÅ: Afghanistan är inte ett säkert land att återvända till

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare