Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaffa näringslivsråd och företagslotsar

Allians Gävle vet att näringslivsklimatet och företagandet kan öka i Gävle kommun.
Gävle har alla förutsättningar att utvecklas till en positiv företagarstad. Vi har ett utmärkt strategiskt läge med goda kommunikationer, goda marktillgångar samt en arbetsmarknadsregion som kan bidra med arbetskraftstillgång. Vi har en Högskola som är i stor utveckling och som växer kraftigt. Om vi tar tillvara på alla dessa tillgångar på ett rätt sätt så kommer näringslivet att kunna verka och utvecklas vidare och det i sin tur leder till flera jobb.
Våra företag ger den största inkomstkällan för kommunen. Det sker genom de anställningar som genererar skattemedel och arbetsgivaravgifter som används till att medfinansiera kommunens verksamhet vår gemensamma sociala välfärd.
Vi är djupt oroliga för den höga arbetslösheten i Gävle Kommun i allmänhet men i synnerhet bland våra ungdomar. Anledningen till den höga arbetslösheten är bristen på arbetsgivare som kan, vill och vågar anställa personer.
Gävle Kommun måste bli mer flexibel och företagsvänlig. Vi måste se till att vi får en blomstrande kommun som växer och där alla medborgare känner sig trygga och nöjda.
För att få större engagemang och insikt hos politikerna ska ett näringslivsråd inrättas, för att ge näringslivsfrågorna större plats och frågorna kommer upp mer frekvent på den politiska agendan.
Om vi politiker och kommunala tjänstemän är positiva till företagande och har snabba handläggningstider, god service, stöd och uppmuntran till våra företagare så kommer Gävle att växa. Ingen företagare skall få lämna Gävle kommun p.g.a. att man har blivit bemött på ett felaktigt sätt eller att svar uteblivit.
Vi i Allians Gävle kommer att arbeta för att Gävle Kommun skall växa bl. a genom att:
-Inrättande av ett näringslivsråd för att lyssna in företagens behov och förenkla processerna för behoven
-Inrättande av företagslotsar för att öka servicen till företagarna
-Renodla den kommunala verksamheten d v s ej konkurrera med privata företagare
-Arbeta fram en handlingsplan för entreprenörskap och företagandet
Allians Gävle
Lili André, Kd
Birgittha Bjerkén, M
Marina Alfredsson-Bror, C
Petter Mörck, Fp