Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaterampen är för svår

Kommunen lyssnade på barnen och fixade en skateboardramp i Hemlingby.

Men glädjen blev kortvarig.

– Den står helt oanvänd för den är alldeles för svår, säger föräldern Kristina Kautzky, som får medhåll från erfarna åkare.

Per Lindberg är ordförande i Gefle Skateboardsällskap.
– Det ser jag med blotta ögat att den är för svår. Böjarna är för skarpa, för snabba. Då ramlar man omkull för att det går för fort, säger han med 30 års erfarenhet av skateboardåkning och byggande.
– Man behöver en snällare böj med större radie. Jag är personligen emot för snälla böjar, men den här är för elak, säger han.
Men han berömmer samtidigt konstruktionen och valet av material och tror inte att en snällare ramp behöver bli dyrare.
Kristina Kautzky frågar sig varför kommunen inte tog hjälp av kommunens duktiga skateare som kan det här med konstruktioner. Per Lindberg intygar att han gärna ställer upp som konsult om kommunen behöver hjälp framöver.
Johan Öholm är chef för avdelningen friluftsliv på kultur & fritid, som beställde rampen. Han blir förvånad och beklämd när han får veta varför rampen inte används.
– Oj. Vad olyckligt. Det känns ju helt misslyckat om den inte fungerar för dem det var tänkt till. Nu är det slut på säsongen men vi får försöka rätta till det till våren, säger han.
Ritningen till rampen hämtades ur en bok som heter Snickra utomhus, och tjänstemannen ska ha samrått med någon sakkunnig. Men Johan Öholm nöjer sig inte med det.
– Självklart ska vi se till att Adam och alla andra i hans ålder ska kunna använda den, för det var så det var tänkt, säger han.