Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skattefifflande läkare fick avslag på överklagan till kammarrätten

Den privatläkare i Gästrikland som i länsrätten dömts för skattefiffel fick avslag på sitt överklagande till kammarrätten. Ett undantag gjordes dock för sponsorbidrag som läkaren gett till lokala idrottsklubbar.

Arbetarbladet har flera gånger tidigare berättat om privatläkaren som under många år undvikit att redovisa lön och bland annat gjort avdrag för privata resor.

Läkaren har även undvikit att redovisa patientavgifter för 5 000 patienter. Han tog också betalt för patienter med frikort.

När de siffror som landstinget i Gävleborg redovisat till Skatteverket inte stämde överens med antalet patienter läkaren uppgivit att han tagit emot, började Skatteverket ana oråd. Företagets räkenskaper granskades för flera år tillbaka i tiden och det var då skattefusket uppdagades.

Läkaren dömdes därefter i länsrätten. En dom som han senare överklagade till kammarrätten.

När kammarrätten meddelar sin dom har de i stort sett helt gått på länsrättens linje och majoriteten av överklagan avslogs. Läkaren fick dock rätt på en punkt.

Avdrag som det privata läkarföretaget gjort för sponsring av lokala idrottsklubbar godkändes.

Privatläkaren som sedan en tid tillbaka har stängt igen sin mottagning finns även med i en förundersökning hos polisen. Han misstänks då för bokföringsbrott och skattebrott. Utredningen är färdig och åklagare, Gunn-Britt Ström, kommer inom kort att ta beslut om åtal ska väckas i ärendet.