Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skicka in din läsartext – Arbetarbladet satsar på mer lokalt innehåll

Nu tar vi hjälp av er läsare – för att få mer lokalt innehåll i tidningen.
Nina Franchell är Arbetarbladets nytillsatta läsarredaktör.
– Jag ser fram emot den här satsningen, som är vikt åt att jobba med läsarna och deras läsarmaterial, säger Nina Franchell.

Arbetarbladet fortsätter satsningen på lokalt innehåll och uppmuntrar nu er läsare att skicka in texter och bilder till oss. Som ett extra par ögon och öron där tidningen inte varit på plats.

Nina Franchell kommer som nytillträdd läsarredaktör både att efterlysa och ta hand om läsartexter och läsarbilder som skickas in till tidningen.

– Det ska bli intressant att ta tillvara våra läsares material, få se vad som händer och vad de pysslar med i vårt område, säger Nina Franchell.

Läsarredaktören vill få in läsartexter, bilder och även korta filmer. Det kan vara allt från olika lokala arrangemang med många besökare till nyhetshändelser från er närhet, likväl som föreningens eller skolans aktivitet eller första plockade tussilagon.

Var inte blyg - tänk nu minsann ska vi in i tidningen

– Jag hoppas att vi får in texter och bilder från många olika små orter och ställen i vårt spridningsområde. Det är ju mycket som händer, både stort och smått. Det vill vi att alla ska få ta del av.

– Var inte blyg – tänk nu minsann ska vi in i tidningen. Jag vill att läsarna ska känna att deras tidning är deras tidning. Som de nu också kan medverka i.

Nina är journalist och har arbetat 25 år på Arbetarbladet, där hon haft olika roller genom åren. Hon kommer att bearbeta texter och bilder som skickas in.

– Är man osäker kan man alltid höra av sig till mig. Kanske man vill veta om "är det här något som är intressant att berätta". Jag kommer att jobba med texten och kan även höra av mig för att komplettera ibland, säger Nina Franchell.

Chefredaktör och ansvarige utgivare Jacob Hilding menar att Arbetarbladet gör den här satsningen för att ge läsarna ännu mer lokalt innehåll från vårt område.

– Våra journalister kan inte vara överallt hela tiden. Så detta vill vi ska bli ett sätt att ge mer lokalt innehåll till våra läsare, oavsett om det handlar om stora Gävle stad eller lilla Åmot. Det ersätter inte det som våra journalister gör i dag, utan är ett komplement till det.

– Det blir också ett nytt sätt att komma närmare våra läsare. Vi vill uppmana och uppmuntra till att skicka in material till läsarredaktören.

Läsarredaktören Nina Franchell ansvarar även för debatt och insändare.

– Insändare och debatt är väldigt viktigt för våra läsare, det vet vi. Det är viktigt ur ett demokratiskt perspektiv också. Jag ser nu en möjlighet att utveckla det ytterligare, säger Jacob Hilding.

Så här skickar du in till oss: På arbetarbladet.se finns det ett formulär:  arbetarbladet.se/skicka-in-lasarartikel Här kan du skriva in din text och ladda upp max fyra bilder. Läsarredaktören går sedan igenom materialet innan det publiceras. Har du frågor? Kontakta läsarredaktör Nina Franchell på nina.franchell@arbetarbladet.se eller 026-15 93 55.