Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skickligt med små medel

Det är något visst med sorgsna komiker. Clownen som gråter och allt det där. Minns Scorseses suveräna tolkning av temat i ”King of comedy”, till exempel.Den här gången är det dags för Judd Apatow (”The 40 year old virgin”, ”På smällen”) att skildra humorn och dess megafoner i ”Funny people”.

Adam Sandler spelar den garvade komikern George Simmons som i och med en obotlig sjukdom frontalkrockar med sin egen ensamhet. I jakten på verklig vänskap och för att ducka för livets innehållslöshet tar han en ung komiker (Seth Rogen) under sina vingar.

Och det lyckas till största delen fantastiskt bra – ”Funny people” är både rolig och rörande och definitivt Judd Apatows mest mogna film hittills. Adam Sandler lyckas med små medel och stor skicklighet framkalla både en stor klump i magen och uppriktiga skrattsalvor.
Jason Schwarzman sticker ut i en briljant, verklighetsfrånvänd biroll, och en rad uppfriskande cameoroller resulterar en rad sneda leenden.

Visst, sexskämten haglar på sina ställen men so what, det är ju karaktärernas liv som ter sig så tomma att den enklaste utvägen är att fylla dem med snack om brudar och könsstorlekar.
”Funny people” tappar en del tempo mot slutet, men lämnar snarare än träsmak en riktigt god eftersmak.