Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bettan" nobbade Pichler – och vinner allt

/

Elisabeth Högberg valde en egen väg och har tränat efter ett eget upplägg inför den här säsongen.
Helt utanför A-landslaget och till och med när Wolfgang Pichler bjöd in henne i laget efter två SM-tittar tidigare i höst på rullskidor så avböjde "Bettan".

Annons

– Jag ville inte avbryta min plan mitt i alltihopa, förklarar Bettan som inte alls verkar mått dåligt av att köra sitt eget race.

För Elisabeth Högberg har nu vunnit tre uttagningstävlingar av tre möjliga och hon har verkligen stärkt sina chanser att bli uttagen till premiärlaget i världscupen.

– Jag kan ju inte göra så mycket mer än att vinna, skrattade hon efter målgången i lördagens sprinttävling där hon vann med en marginal på dryga 10 sekunder före tvåan Emma Nilsson och ytterligare dryga 32 sekunder till trean Sara Nordstrand.

Elisabeth Högberg, tävlande för I 21 IF i Sollefteå, var säkerheten själv och sköt fullt på vallen. Däremot finns det mer att plocka fram i själva åkningen.

– Jag har inte varit i riktig form sedan jag blev förkyld i slutet av oktober. Men det blir bättre och bättre så jag är inte orolig.

Sollefteåklubben I 21 IF firade stora framgångar på stadion i Östersund den här lördagseftermiddagen. För det var inte bara Bettan som fick kliva högst upp på prispallen, även superlöftet Sebastian Samuelsson klockades för den bästa sluttiden.

"Sebbe" hade nästan 14 sekunder tillgodo på tvåan Daniel Gustafsson och trea var Victor Olsson.

– Ett bra kvitto på att man tränat rätt i sommar och visst är det skönt att få klämma dit gubbarna, skrattade Sebastian Samuelsson efteråt.

Samuelsson började med att missa ett skott på vallen, men sedan sköt han fullt och inför spurtvarvet handlade det om en sekundstrid.

– Då förstod jag att jag hade en bra chans och det gick ju vägen. Jättekul och bra för självförtroendet också.

Söndagens SM i masstart blir "Sebbes" första SM-lopp bland seniorer:

– Har jag en bra dag vet jag att jag kan vara med där framme. Helt klart siktar jag på att vara med i medaljstriden, avrundade han.

Läs mer:

Pichler uppmanade åkare att stå över OBS-tävling

Kompletta resultat från lördagens sprinttävling:

Damer

Herrar

Mer läsning

Annons