Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skirö i slutspelet för SAIK

Det blev förlust i serieavslutningen för SAIK när man gästade Skirö. 6–3 slutade matchen.
Men redan på onsdag får man chans till revansch eftersom Skirö valde att möta SAIK i kvartsfinalspelet.

Annons

Valet förvånade tränare Thomas Linder en aning.

– Det kan man säga. Här har vi planerat för att resa till Haparanda och i stället så blir det söderut vi får åka. Och sett till hur andra halvlek gestaltade sig här, så blir jag lite förvånad över deras val. Vi äger till stora delar den och kan vi ta med oss det spelet till på onsdag så kan vi ta dom.

Skirös beslut kanske man grundade på att det är något kortare resa till Sandviken än Söråker i Sundsvall och det faktum att under matchens första 20 minuter så var det Skirö som dominerade matchen. Man gick fram till 3–0.

– Det är väl där matchen går för oss. Vi är inte alls med och slarvar alldeles för mycket. Tar en timeout och efter den så tycker jag vi kommer in igen, säger Thomas.

I den andra halvleken så går Skirö fram till 5–1 innan SAIK reducerar två gånger om och skapar lite tryck. Tyvärr så gör man ett misstag vid ett frislag som till slut renderar i att Skirös notoriske målskytt, Matilda Svenler kan sätta 6–3. Men trots förlusten så tycker Linder att det finns saker som går att plocka med till kvartsfinalen.

– Vår andra halvlek där vi för matchen och sätter press på dom. Kan vi få en bättre start på onsdag och kanske sätta några bollar, ska vi ha en riktigt bra chans att ta dom.

Nu hade ju ni förberett er och nästan bokat tågbiljetter till Haparanda. Nu blev det Småland i stället. Vad är känslan inför det?

– Skirö är ett bättre lag med flera spelare som driver. I Haparanda är det väl några färre man behöver se upp med. Men samtidigt så tror jag vi har större chans att vinna en match här än däruppe. Jag vet inte om Skirö ser oss som ett sämre motstånd än Söråker eller om det är resan. Men hursomhelst så få vi ta det som extra tändvätska, avslutar han.

Kvartsfinalspelet drar i gång på onsdag med match i Göransson Arena och fortsätter nästa lördag och eventuellt en tredje match på söndagen.

Mer läsning

Annons