Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Skjut"

"Skjut"
Skjut

Pigga Sandvikenbandet Skjut släppte sin första fullängdskiva tidigare här i höstas. Martin Borgh, Olle Tjern och Elina Åhlander har tagit hjälp av en hel drös duktiga musiker och fått ihop en riktigt sammanhållen debut.

Skivans nio låtar pendlar mellan olika genrer. Det är jazz, pop, visa och rock. Lite som Sofia Karlsson möter Bo Kaspers orkester, och rockar till det lite. Allra bäst blir det i de lite mer visbetonade låtarna, som fjärde spåret ”När gatorna brinner”, där tempot är lugnare och stämningen mörkare.

Skjuts texter är små betraktelser över vardagen, en vän som försvunnit, några blommor som ska vattnas och en katt som behöver matas. Ibland riktigt träffande, men allt för ofta avslutas textraderna med naiva och enstaviga högstadierim som blir lite fåniga i längden.

Trots det har Skjut gjort en bra första skiva och redan till våren ska de tydligen spela in en till. Det ser vi fram emot!