Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skjut inte budbäraren, Beckman!

Den moderate riksdagsledamoten Lars Beckman skriver med anledning av socialnämndens beslut att dra in alkoholtillståndet för Brynäs IF, på sin blogg ”Som vanligt skämmer Gävle kommuns tjänstemän ut sig – den här gången över hela Sverige!”. Exakt vad menar du med det, Beckman? Precisera dig! Det duger inte att komma med svepande och populistiska anklagelser där du dessutom drar hela kommunens tjänstemän över en kam. Det är riktigt dåligt!

Gävle kommuns tjänstemän i allmänhet, och som i det här specifika fallet kommunens alkoholhandläggare, gör precis det som ingår i uppdraget och det som uppdragsgivaren ålägger oss att göra. Till stöd för vårt agerande har vi lagar stiftade av Sveriges riksdag samt lokala stadgar och förordningar. I den lagstiftande församlingen för konungariket Sverige sitter du, Lars Beckman, som en av de 349 ledamöterna. Dessutom är det ditt parti som sitter på regeringsmakten i landet. Vilket betyder att du i ditt värv som riksdagsledamot för Moderaterna har stora möjligheter att påverka och förändra den som du tycker dåliga alkohollagstiftningen i Sverige. Som ledamot i Gävle kommunfullmäktige har du dessutom möjlighet att påverka de lokala stadgarna i kommunen.

Vill också i sammanhanget påminna om att du i rollen som fullmäktigeledamot ytterst är arbetsgivare för kommunens anställda och tjänstemän.

Du skriver på din blogg att alkohollagstiftningen bör hanteras med någon form av proportion. Endera följer man väl den lagstiftning som gäller, eller vad menar du? Ska vi som tjänstemän godtyckligt hantera lagstiftning och regelverk? Är det så som du i egenskap av riksdagsledamot tycker att Sveriges rikes lagar ska hanteras? Inom vilka områden tycker du att lagstiftningen ska hanteras godtyckligt och utifrån vad enskilda tjänstemän tycker?

Som tjänstemän i kommunen följer vi de lagar och regler som reglerar vårt arbete och det är det bästa i längden.

Vi, Gävle kommuns tjänstemän, ser fram emot att du tar ditt ansvar som politiker, Beckman!

Sten Öberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare