Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolbuss: "Att behöva stå i bussen? Kan det vara någonting för unga, friska ben?"

Annons

Jag reagerade på en artikel i Arbetarbladet, 14 september. Förstasidan upptogs av en bild på två ungdomar i en busskur. Bildtexten störde mig: "Fulla bussar - Järboelever tvingas stå hela resan".

Läs också (Plusartikel): Elever kritiska till överfull skolbuss – Edvin och Anna: "Får oftast stå hela vägen"

Sidan åtta i tidningen var också nästan helt fylld av de här ungdomarnas tyckande. Man får ju visserligen numera lära sig att yttra sig...

En tillbakablick; jag gick i realskolan i Ockelbo för många år sedan. Då cyklade fyra kilometer tur och retur i ur och skur. En gång var det över 20 minusgrader. När jag kom till skolan upptäcktes att jag blött näsblod men det var inget jag märkt själv på grund av kylan. En annan gång körde jag omkull i backen vid bion, flera gånger då det var glashalt. Inget väsen omkring det, varken hemma eller i skolan.

Det är här jag börjar reagera. Tänkte först att skolbarnen skulle till Gävle, men nej då, Norrsätraskolan. Kan det vara en mil att behöva stå i bussen? Kan det vara någonting för unga, friska ben? Olycksrisk? Har det alltid funnits och kommer vi aldrig helt ifrån.

Att ropa högt, begära mer, är modernt. Jag skulle vilja att skolan informerar eleverna om att ingenting är gratis. Våra skattemedel finansierar väldigt mycket i vår tillvaro. Det vill jag att alla ska veta!

Gunvor Gunnarsson

Läs också: "Vem bär ansvaret om det händer en olycka?"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare