Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolförvaltningen riskerar 50 000 kronor i böter på grund av brister

Gävle kommuns barn- och ungdomsförvaltning hotas av 50 000 kronor i böter.

Arbetsmiljöinspektionen har slagit ner på brister i fördelningen av arbetsmiljöuppgifter.

10 juni i år gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion på förvaltningen.

Myndigheten noterade brister när det gäller samverkan, information, bedömningar av risker och handlingsplaner. Det är heller inte tydligt vem eller vilka som har ansvar för olika uppgifter när det gäller arbetsmiljön.

Arbetsmiljöverket krav ledde till en brevväxling, och barn- och ungdomskontoret har lämnat två yttranden under hösten.

Kommunen försvarar sig med att en arbetsgrupp med representanter för ledningen och facken har tillsatts och att fördelningen av uppgifterna ska vara klar senast 31 januari 2009.

Myndigheten är inte nöjd med svaren och hänvisar bland annat till att ett av de dokument som skolkontoret skickat in inte är ifyllt.

Barn- och ungdomsförvaltningen har på sig fram till 2 mars att få ordning på uppgifterna, annars riskerar kommunen ett vite, böter, på 50 000 kronor.

Men förvaltningschefen Carola Helenius-Nilsson är inte orolig.

– Vi håller på för fullt med det här just nu och ser inga som helst problem med saken. Jag förutsätter att det här är klart i början av nästa år, säger hon.