Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skotern tillbaka – tjuven känd

Skoterförsäljaren Bohlins metod att lägga ut en bild på en misstänkt tjuv på sin Facebooksida ser ut att ha lyckats. På onsdagen fick de skotern tillbaka och kunde lämna tips till polisen om tjuvens identitet.

Skotern kunde Bohlins hämta själva några kilometer utanför Järbo, efter ett anonymt tips om var den skulle finnas. Den stals i måndags när en man försvann med den vid en provtur. Mannens bild fanns i övervakningskameran.

Den misstänkte tjuven är inte gripen, men polisens förundersökningsledare Börje Hjelm bekräftar att man har bra uppgifter om hans identitet.

– Jag vet inte vilken betydelse bilden har haft. Vi har fått uppgifterna om den misstänkte från skoterns ägare, säger han.

Hjelm är kluven till metoden att lägga ut bild på den misstänkte.

– Det kan hjälpa till att lösa ett brott, men det kan också förstöra en polisutredning, till exempel om vittnen ska identifiera en misstänkt. Har de då redan sett en bild på någon som det påstås vara, kan vittnesmålet bli värdelöst.

Enligt skoterförsäljaren Stefan Bohlin var det efterlysningen på Facebook och bilden som löste stölden. Han tycker att det var rätt att lägga ut bilden.

– Det hade varit förskräckligt om vi hade pekat ut fel person. Men vi var rätt säkra på att det här är rätt person, säger han.