Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sköts på en skogsväg

På en enslig skogsbilväg mellan Hofors och Falun sköts den 33-årige förre Solidosledaren i benet.

Nu är han själv offer för ett likadant brott han misstänks ha begått i vintras.

Frågan är om det finns ett samband mellan skjutningarna.

Annons

Strax efter klockan 17 på måndagskvällen kördes 33-åringen till akuten i Falun med en skottskada i benet. Flickvännen och en 28-årig man bosatt i Hofors lämnade av honom där.

För polisen har flickvännen berättat att de körts runt i en bil på små grusvägar mellan Hofors och Falun men att hon inte kan peka ut var de varit och hon säger att hon inte heller vet vilka som ligger bakom skjutningen.
– Det var flera personer i bilen och minst en av dem har skjutit. Vi har en uppfattning om vilket vapen det är men eftersom vi varken har vapen, brottsplats, motiv eller någon misstänkt vill jag inte berätta mer, säger Sven-Åke Petters, polisens presstalesman i Dalarna, som utreder brottet som rubriceras som försök till mord.

Under tisdagen försökte polisen lokalisera brottsplatsen men hade på eftermiddagen inte fått in några avgörande tips.

Den 28-årige mannen försvann efter att ha lämnat av den skottskadade kamraten på akuten. Det var anledningen till att polisen gjorde en husrannsakan i dennes bostad på Ängkärrsgatan på måndagskvällen. Man hittade inget där och varken han eller flickvännen är misstänkta för något brott.

Den skottskadade själv har inte kunnat höras eftersom han är nedsövd. Polisen vet inte om han vill peka ut den eller de som skjutit och de väntar på att han ska vakna upp.

Förhör hålls antagligen i dag, onsdag. Enligt läkarna är det ingen fara för hans liv.
Skjutningen skedde endast ett halvt dygn innan 33-åringen skulle stå inför domstol misstänkt för att själv ha skjutit en 26-åring i benet i februari. Det många frågar sig är om det finns någon koppling mellan brotten. Offret den gången menade att han blev skjuten när han ville lämna den mc-klubb han och 33-åringen var på väg att bilda.

33-åringen har tidigare varit medlem i Bandidos, men har nu gått över till det rivaliserande gänget Outlaws.
– Det är bara spekulationer om det här är någon slags uppgörelse. Vi vet ju faktiskt inte alls vad som hänt, säger Sven-Åke Petters.

Åklagare Christer Sammens är den som försöker få 33-åringen fälld för skjutningen i Sandviken. Han känner inte till om det finns någon hotbild mot honom men konstaterar att hela rättsprocessen nu försvårats av att hovrätten valde att släppa 33-åringen på fri fot för en och en halv vecka sedan – då misstänkt för en misshandel i Hofors i somras.
– Han umgås ju i kretsar där de beter sig så här, konstaterar Sammens.