Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräckmästaren bekänner synder

/

Stephen King, skräckens mästare, upplevde sitt livs mardröm under 70- och 80-talet. Droger och alkohol höll på att ta livet av den världsberömde författaren. Det framgår i en ny biografi, skriver brittiska Daily Mail.

Annons

Redan under det vilda 60-talet experimenterade Stephen King med sprit och narkotika – och missbruket förvärrades i takt med att han blev framgångsrik författare. Moderns död 1973 gjorde honom djupt deprimerad, medan drogerna frestade honom att misshandla sina barn. Det var då Stephen King började skriva ”The Shining”, ihop om att våldsfantasierna skulle försvinna. Han fortsatte att dricka stora mängder alkohol – av rädsla för att inte kunna skriva i nyktert tillstånd. I samband med Hollywoodframgångarna upptäckte Stephen King även kokain, vilket ledde till ett långt beroende.

Under större delen av 80-talet var han hög på kokain, bland annat när han skrev klassiker som ”Det” och ”Lida” och gjorde regidebut med filmen ”Maximum overdrive”.

Först på 90-talet blev Stephen King kvitt sitt missbruk men många teman i böckerna härstammar från de mörka åren.(TT Spektra)

Mer läsning

Annons