Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräckshooter

/
  • Inte så spännande. ”Resident Evil The Mercenaries 3D” är i grunden inget nytt spel utan baseras på minispelet med samma namn som fanns inbakat i ”Resident Evil 5”.

Långköraren ”Resident Evil” gör debut på Nintendos bärbara 3D-konsol, men den riktiga premiären får vi vänta på ett tag till.

Annons

För The Mercenaries 3D är i grunden inget nytt spel utan baseras på minispelet med samma namn som fanns inbakat i ”Resident Evil 5”.

Det betyder att vi kan glömma allt vad story heter, för här handlar det mesta om att låta skjutjärnen gå varma i hetsiga eldstrider på ett antal arenor baserade på nivåerna från den femte delen i Capcoms skräckserie.

Kontrollen känns igen från de senaste spelen i serien. Kameran är placerad strax över axeln och för att avfyra ditt vapen måste du stanna till och ta sikte. Styrningen gjorde sig bra i originalspelets storyläge, där tempot var lägre, men när du ska kuta runt och skjuta på tid blir det mest frustrerande.

Bristen på variation gör att jag snabbt tröttnar på ”Mercenaries”, trots att det är riktigt snyggt och att jag kan samarbeta med kompisar, antingen via lokalt nätverk eller online. Därför känns det här mest som en försmak till det riktiga ”Resident Evil”-spelet till 3DS, som är under produktion (det finns även en demo för det spelet med på kassetten).

Om du inte redan är ett galet fan av Capcoms multiplayerspel föreslår jag att du sparar pengarna till ”Resident Evil: Revelations”, för det här var varken särskilt skrämmande eller spännande.

Jens Höglin

Mer läsning

Annons