Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrattfest utlovas

På fredagskvällen är det premiär för komedin Bröllopssabotörerna. Repetitionerna har pågått i flera månader och nu återstår bara att släppa in publiken i salongen.

– Det känns riktigt pirrigt, säger skådespelaren och cafébiträdet Renée Ranta.

Teaterföreningen Valhall drivs av nio unga entusiaster. De flesta har ett jobb vid sidan av och de har ägnat mycket av sin fritid åt att repetera inför premiären.

Pjäsen som utspelar sig i nutid handlar om ett par som ska gifta sig. Till sin hjälp har bruden sina tre ogifta mostrar. Men allt ställs på sin ända när ett blomsterbud får i sig en kärleksdryck av misstag.

Det är en klassisk komedi, med en bred målgrupp.

– Den är förbaskat rolig. Tycker man om buskis, fars och komedi måste man se det här. Hela familjen kan uppskatta pjäsen, säger cafébiträdet Renée Ranta, som spelar en av de tre mostrarna i pjäsen.

Emil Holmgren studerar till förskolelärare. Men i pjäsen är han fästmannen Henrik.

– Vi vill att publiken ska känna sig avslappnad och underhållen. Det ska inte vara något Lars Norén-drama, säger han och ler.

Hans motspelare är bruden Karoline som spelas av Sofie Jäderberg. Till vardags är hon musiker som jobbar extra på travet.

– Folk kommer nog märka hur roligt vi hade när vi repeterade, säger hon.