Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrattfest utlovas

/
  • De tre mostrarna Asta, Anna och Albertina ska arrangera bröllopet. Från vänster moster Anna (Susanne Räät), moster Asta (Elin Wigö) och moster Albertina, (Renée Ranta).
  • Skådespelaren Emil Holmgren i huvudrollen som fästmannen Henrik. Här tillsammans med Sofie Jäderberg som spelar bruden Karoline.

På fredagskvällen är det premiär för komedin Bröllopssabotörerna. Repetitionerna har pågått i flera månader och nu återstår bara att släppa in publiken i salongen.

– Det känns riktigt pirrigt, säger skådespelaren och cafébiträdet Renée Ranta.

Annons

Teaterföreningen Valhall drivs av nio unga entusiaster. De flesta har ett jobb vid sidan av och de har ägnat mycket av sin fritid åt att repetera inför premiären.

Pjäsen som utspelar sig i nutid handlar om ett par som ska gifta sig. Till sin hjälp har bruden sina tre ogifta mostrar. Men allt ställs på sin ända när ett blomsterbud får i sig en kärleksdryck av misstag.

Det är en klassisk komedi, med en bred målgrupp.

– Den är förbaskat rolig. Tycker man om buskis, fars och komedi måste man se det här. Hela familjen kan uppskatta pjäsen, säger cafébiträdet Renée Ranta, som spelar en av de tre mostrarna i pjäsen.

Emil Holmgren studerar till förskolelärare. Men i pjäsen är han fästmannen Henrik.

– Vi vill att publiken ska känna sig avslappnad och underhållen. Det ska inte vara något Lars Norén-drama, säger han och ler.

Hans motspelare är bruden Karoline som spelas av Sofie Jäderberg. Till vardags är hon musiker som jobbar extra på travet.

– Folk kommer nog märka hur roligt vi hade när vi repeterade, säger hon.

Annons