Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrubba fram rosiga kinder

Med ansiktspeeling kan du få fram en ny lyster i ansiktet. Vi testar åtta produkter från 30 till 325 kronor. Face Stockholm får högst betyg medan Aco:s scrubcreme är det mest prisvärda alternativet.

Annons

Testresultatet är jämnt och ingen av produkterna underkänns. Face Stockholm ger utmärkt resultat och är mycket behaglig att använda. En klar testvinnare. Aco scrubcreme är det mest prisvärda alternativet och passar dem som gillar hårda och riviga scrubkorn. Sämst betyg får Kiehl's ansiktsscrub vars korn är ojämna till formen och lite svåra att massera in.


Att skrubba huden med en peeling, även kallad scrub, är fördelaktigt eftersom det hjälper till att avlägsna döda hudceller. De flesta krämerna ska appliceras på lätt fuktad hud och masseras in med lätta cirkelrörelser. Koncentrera dig på hudpartierna kring näsan och pannan samt de ställen där du har fetare hud. Peeling tenderar att ha en uttorkande effekt och ansiktet ska sköljas noga med ljummet vatten så att all kräm försvinner. Vissa produkter läggs på som en ansiktsmask och ska verka en stund innan de skrubbas in.


Vilken effekt vill du att peelingen ska ha? Ska den rengöra på djupet eller bara stimulera blodcirkulationen? Utgå ifrån din hudtyp. Är din hud påverkad av mycket sol kan en peeling med AHA-enzymer vara bra, men har du fet hy med pormaskar kan BHA-enzymer lämpa sig bättre. Skrubba inte för mycket och för ofta, speciellt viktigt vid känslig hud. En normal ansiktspeeling bör användas högst två gånger i veckan.
Det finns två olika typer av peeling, mekanisk (kosmetisk) och kemisk. Vid mekanisk peeling skrubbas döda hudceller bort från hudytan med en peelingkräm som innehåller någon typ av korn. Exempelvis papaya. Kemisk peeling är i regel skonsammare och finns i form av lotion, gelé, crème eller puder som aktiveras med vatten. De innehåller enzymer, antingen AHA eller BHA. Enzymerna verkar genom en kemisk process. De penetrerar därför huden djupare och ger ett mer långsiktigt resultat.


Peelingkrämerna användes på normal vintertorr hud utifrån tillverkarnas användningsinstruktioner. Varje produkt har testats av en kvinna under en veckas tid. Produkterna är betygsatta utifrån kvalitet, applicering, resultat, prisvärde och förpackning. Maxbetyg är 25 poäng.

Annons