Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SKTF kritiskt till Beckmans blogguttalande

Fackförbundet SKTF är starkt kritiskt mot att Lars Beckman (M) skrev på sin blogg att Gävles tjänstemän skämmer ut sig som vanligt.

Ångrar sig inte

Själv ångrar han inte publiceringen, men erkänner att han inte läst socialnämndens motiveringar till att dra in Läkerolens alkoholtillstånd.

”Orimligt beslut att dra in alkoholtillståndet för Brynäs IF! Som vanligt skämmer Gävles tjänstemän ut sig – denna gång över hela Sverige”. Så skrev moderaten Lars Beckman i sin blogg för några dagar sedan.

”Du Lasse, om någon, skämmer ut Gävle!!” lyder en av 22 kommentarer till inlägget.

Nu har även Sten Öberg, ordförande för de SKTF-anslutna tjänstemännen på Gävle kommun, reagerat.

– Vi tycker att tjänstemännen gör ett bra jobb och förtjänar respekt, säger han.

Förbättra relationen

Sten Öberg är socialdemokrat men säger att han som SKTF-ordförande hade reagerat likadant om en partikamrat hade angripit tjänstemän.

Lars Beckman tycker att kommunen måste satsa på att förbättra relationen mellan alkoholhandläggare och krögare, liksom de tidigare satsat på sina miljöinspektörer.

Men är det verkligen rimligt att du som riksdags- och kommunfullmäktigeledamot skriver att tjänstemännen skämmer ut sig som vanligt?

– På något vis måste man prata klarspråk.