Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skutskär bandy tar över den konstfrusna planen

Skutskärs bandyklubb tar över anläggningen på IP från Älvkarleby kommun.


Nu ska det förhandlas om hur och när övertagandet ska ske.

– Skönt att vi har fått ett beslut. Vi ser kommunens tillmötesgående som ett tecken på att det nu även finns en politisk vilja som pekar i samma riktning, säger Sören Sandström, från bandyklubbens Arenagrupp.

I veckan sa kommunstyrelsen ja till klubbens förslag att föreningen får överta den konstfrusna anläggningen i befintligt skick. Båda parter är nöjda med lösningen. Från politiskt håll har det tidigare uttalats om en vilja att idrottsplatsen ska drivas i föreningsdrift. Att bandyn tar över sin anläggning är ett steg i rätt riktning.

Kommunchef Annika Forsberg ska förhandla med föreningen om övertagandet. När övertagande ska ske är oklart.

– Det vet vi inte, men vi måste chansa. Det beror också på hur förhandlingen slutar, säger Sandström.

Han framhåller att anläggningen är i stort renoveringsbehov. Klubbens ambition är att byta ut rörmattan för att få ned driftkostnaden.

– Får vi bara klartecken från kommunen så har vi mycket som vi ska dra igång med. Vi får se om det är möjligt att byta rörmattan redan nästa sommar, eller om vi ska köra med befintlig anläggning och få en stabilare ekonomi.

– Det är klart att det finns, men det ser vi först i mitten av nästa år. Om det är så får vi slå vantarna i bordet och konstatera att det inte gick, men vi har i alla fall försökt. Men vi har en del idéer, säger Sandström.