Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skutskärskillar vann överlägset i Nybro

Mattias Engvall, med Tim Joons som kartläsare, slog till med seger när Grupp E-cupen fortsatte med Zabrarallyt i trakterna kring Nybro i lördags.
Skutskärskillarna hade hela 22 sekunders marginal i klassen för A- och B-förare.

Annons

– Det stämde kanon för oss. Riktigt kul, sammanfattar Mattias själv.

Årets tredje deltävling i cupen – den första på grusunderlag – omfattade fyra onotade sträckor på tillsammans 3,1 mil. Mattias Engvall toppade klassen från start till mål.

Totalt i Grupp E blev det en andraplats. Fram till C-föraren Mattias Ledin, Kopparberg, kom att fattas drygt tolv sekunder.

Mattias Engvall avancerade tack vare sin insats förbi klubbkollegan Martin Eliasson (deltog inte i helgen) till total ledning i Grupp E-cupen. Han skuggas en poäng efter av Mattias Ledin.

– Det blir hårt framöver. Närmast väntar Silverrundan i Hällefors i cupen om två veckor, fortsätter Mattias.

I C-klassen slutade Jörgen Joons/Elin Trana, Skutskär, elva.

Daniel Budin/Göran Hammarström, Skutskär (boende i Valbo), tog nionde plats i Suzuki 1300-cup.

Zabrarallyt ingick även i Klassiska Rallycupen som tredje deltävling. Här styrde Björn Sjunning/Christer Göransson, Gävle, in på fjärde plats i kategorin för bilar tillverkade 1962-65, en knapp halvminut efter Håkan Holm, Vallentuna.

I klassen 1300-1600 slutade Sjunning tvåa, ynka sju tiondelar efter Leif B Andersson, Norberg.