Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alma Lindqvists drömjobb finns utomlands

/
  • Uterummet är redan dekorerat med ballonger sedan storebror Emanuels 20-årsfest. På nationaldagen firar Alma Lindqvist och hennes tjejkompisar här.

När Alma Lindqvist fyller 18 år vajar alla Sveriges flaggor och färgar landet gult och blått. Modebloggaren själv har andra favoritfärger.
– Jag gillar svart och vitt bäst, säger hon.

Annons

[Gilla Arbetarbladet på Facebook]

Almas födelsedag blir den tredje samma vecka i familjen. I uterummet hänger gula och blå ballonger kvar sedan storebror Emanuels 20-årsfest och på torsdagen lagade Alma födelsedagsmiddag till sin mamma. På nationaldagen står hon själv i centrum för firandet.

– Jag börjar med brunch med släkt och några vänner, på kvällen har jag tjejmiddag och sen går vi ut på krogen, säger hon.

Hur känns det att fylla 18?

– Det känns lite läskigt, nu blir man ju vuxen. Samtidigt är det så många dörrar som öppnas och man får göra vad man vill, som att resa utan att fråga föräldrarna först och gå på krogen, säger hon.

Resten av livet som vuxen ligger framför henne. Men först blir det sommarledigt från Borgarskolans samhällsvetenskapliga program.

– 14 juni åker hela släkten till New York en vecka och firar att min låtsaspappa fyller 50. Vi ska mysa, shoppa och hälsa på släktingar, säger hon.

Sen tänker hon ta det lugnt, vara med vänner och pojkvännen Samuel. Kanske ta en sista minuten-resa. Men än är det inte lov, även om de större skoluppgifterna redan är inlämnade.

– Det är jag nöjd över, tvåan ska vara jobbigast och så har det känts, säger hon.

Något hon inte tänker ta ledigt från är hennes blogg. Hon berättar att mellan 500 och 600 dagligen läser hennes inlägg om mode, outfits och kaféhäng. När hon började blogga för flera år sedan var det mest för att det var kul. Nu tänker hon mer på vad folk vill läsa. Bilderna får störst utrymme och hon försöker ha med systemkameran så ofta hon kan, kompisar hjälper till att fota och ibland tar Almas fotointresserade storebror Emanuel bilder.

Hur avgör du hur personlig du ska vara i bloggen?

– Det är jättesvårt, jag utelämnar sådant som ingen vill läsa och det jag inte vill att folk ska läsa. Man får tänka igenom vad man skriver.

Hennes största bloggförebild, Kenza Zouiten, är en av dem som lever på sin blogg. Alma har funderat på att satsa på bloggen.

– Jag har trogna läsare och fortsätter jag som jag gör nu tror jag att fler kommer att läsa. Så länge jag tycker att det är kul kommer jag att fortsätta, säger hon.

Vilka planer har du för framtiden?

– Jag tycker att man ska ta det som det kommer. Jag vet inte vad jag vill plugga än och funderar på att ta ett sabbatsår efter trean, resa och jobba.

När Alma var liten ville hon bli polis, men det är inte aktuellt längre. Det är för riskfyllt.

– Nu tror jag att jag vill jobba med modemagasin, gärna utomlands. Det är drömmen.

Mer läsning

Annons