Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bernt-Olof kände igen alla

/
  • FOLKAN HOFORS 1954. Från vänster Henry Andersson, Birgitta ”Gittan” Melin, Olof Falej, Sonja Granat och Bertil Persson. Killarna tog emot biljetter på biografen och de två tjejerna delade ut nejlikor till publiken den här premiärkvällen. Filmen som visades på Folkets hus var ”Den purpurröda manteln” med Richard Burton.  Foto: Arkiv Gävleborg

Förre Hoforsbon Bernt-Olof Stark, Sandviken, befann sig också på Folkans biograf fredag 29 oktober 1954 och känner igen alla på den gamla Hoforsbilden som Släkt & vänner publicerade förra veckan.

Annons

Vid sidan av arbetet på järnverkets maskinverkstad hade Bernt-Olof Stark som extrajobb att ta emot biljetter på Hoforsbiografen Folkan om kvällarna under sju år, från 1955 och framåt.

– Det var den bästa tiden för mig. Där stod jag mitt i centrum och det var fullsatta salonger var och varannan gång, minns han.

Bernt-Olof såg mycket film själv också under Folkans glansdagar.

– Jag minns särskilt musikalfilmen ”Carmen Jones” med Harry Belafonte. Den såg jag 14 gånger!

Folkan var en modern biograf på den tiden. Ljudet var utmärkt med tre högtalare framme vid duken och två uppe i taket längst bak i salongen, berättar Bernt-Olof Stark.

Mer läsning

Annons