Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bosse gillar att sända lokalradio hemifrån

/
  • Rutinerad Radioman. Cityradions Bosse Sundström har varit med sedan lokalradion startade  i Gävle. Nu, 25 år senare, sänder radion från Bosses hus. Där är det ett helt team som jobbar bakom kulisserna. ”Personalen och jag är ett lag”, säger Bosse.

I dag, torsdag, firar närradion i Gävle 25 år i etern. Bosse Sundström har varit med ända från starten.
– Radio är mitt liv, säger Bosse, som sänder Cityradion live hemifrån villan fem timmar varje vardag.

Annons

Bosse Sundström lämnade Radio Gävle och startade Cityradion 2003. I dag delar de båda på sändningstiden på frekvens 102,7. Utöver dagsändningarna sänder Bosse tre timmar varje tisdagkväll och fem timmar varannan fredagkväll. Det händer att han blir igenkänd på rösten när han är ute på stan...

– Och antalet lyssnare bara ökar, säger han.

De trogna lyssnarna finns inte bara i Gävle utan över hela landet, och även utomlands, tack vare att programmet i dag också kan höras via nätet.

– Min dotter Sofia ringde mig från Australien under sändning. Hon satt med sina kompisar i Sydney och lyssnade och kunde säga ”That’s my father on the radio”. Det kändes kul.

Bosse Sundström blandar snack och musik ur vitt skilda genrer, från 1960-tal till det nyaste nya.

Han började som discjockey på Nynäsgården 1962 och spelade under många år skivor på restaurang Blå Grottan i Gävle. En ögonsjukdom som stadigt försämrar synen ledde till att Bosse för 16 år sedan lämnade jobbet på Korsnäs.

Villan i Bomhus har med tiden blivit ett riktigt radiohus, där en handfull anställda varje dag finns med i bakgrunden och sköter ekonomin, svarar i telefonen och säljer reklamtid med mera.

– Personalen och jag är ett lag, säger Bosse som tänker fortsätta sända Cityradion så länge det är roligt.

Vad är det bästa med radio?

– Kontakten med lyssnarna!

Mer läsning

Annons