Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Britt åker med hjälpsändning till Lettland

/
  • Åker till Ceci med hjälpsändning. På söndag åker en fullproppad lastbil till barnhemmet i Lettland.

Britt Söderlunds hjälpresa till Lettland närmar sig och gåvorna strömmar in.

– Jag gläder mig enormt över alla goda, snälla, varma hjärtan, säger hon.

Annons

På söndag morgon går hjälpsändningen med kläder och andra förnödenheter från Gävle till Ceci, Lettland. Med på resan är, förutom Britt Söderlund, chauffören Lennart Holm, Sven-Arne Mattsson och Gunlis Westerlind.

Fått hjälp till resan

Tack vare artikeln i Arbetarbladet förra veckan är bristen på pengar inte längre lika stor. Björsjökyrkan, Lions, lokala företag och privatpersoner har sett till att minska glappet på 16 000 till ungefär hälften. Det som kostar är båtresan med en fullproppad lastbil, försäkring, hyttplatser, hotell och mat för dem som reser.

76-åriga Britt Söderlund är jublande glad över alla generösa gåvor men också ganska trött av alla förberedelser inför resan.

– Jag ser bara banankartonger och flyttkartonger framför mig! säger hon.

Till barnhem i Ceci

Mottagare av alla skänkta saker är barnhemmet Solens hus, en psykiatrisk klinik och ett sjukhus i Ceci kommun. Bland det som fyller lastbilen finns kläder, skor, sängkläder, filtar, hygienartiklar, rullstolar, rollatorer och kryckor. I lasten finns även en alldeles ny, specialgjord sjuksäng.

Den här gången har sällskapet en lokal tolk med sig under besöket, och det känns som en extra trygghet, tycker Britt.

Förändrat henne

Britt, som under sju år gjort årliga hjälpresor till Lettland, känner att mötet med fattigdomen i landet har förändrat henne.

– Man är en människa när man åker över och en annan när man åker hem. Jag sätter otroligt värde på det jag har och känner förnöjsamhet när kvällen kommer.

Vill du hjälpa Britt Söderlund att hjälpa? Hennes pg-nr är 15 84 953-2, skriv Lettland.

Mer läsning

Annons