Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröllopet i Lingbo fortsätter

/
  • OKÄNDA UPPKLÄDDA PAR. Till synes två par klädda för bröllop, fotot finns på bröllopsutställningen i Lingbo. Men vilka är männen och kvinnorna på bilden? Känner du igen någon av dem?
  • UTSTÄLLNING. På Hembygdsgården i Lingbo pågår just nu bröllopsutställning där man kan se bröllops-detaljer med lokal anknytning genom tiderna. Utställningen pågår till 8 augusti.

Första halvan av 2010 genomsyrades av bröllopsyra. På vissa håll fortsätter det, i Lingbo pågår på hembygdsgården just nu en bröllopsutställning.
– Det har väl lite att göra med bröllopet med Daniel från Ockelbo, säger Göran Sundin som arbetat med utställningen.

Annons

Varje helg kan alla som inte riktigt fått nog av årets bröllopskavalkad besöka hembygdsgården i Lingbo. Där har eldsjälen Lars Almén tillsammans med Göran Sundin med flera satt ihop årets utställning på tema bröllop. Utställningen i Lingbo är ett populärt återkommande inslag i det lilla samhället. Förra året var temat gamla skolfoton, något som lockade mycket folk.

– Det är uppskattat av folk i byn när de känner igen sig på gamla kort, berättar Göran.

Fotografier och klänningar

I år handlar utställningen alltså passande nog om bröllop. Göran Sundin har arbetat med fotografier, samlat in, scannat och gjort i ordning dem. Han berättar att det under den pågående bröllopsutställningen finns att ses både äldre och nyare bröllopsbilder och lysnings- och vigselböcker från Lingbo kyrka och Skogs kyrka. Det visas också upp vackra klänningar.

– Brudklänningarna som har burits av folk här i byn, berättar Göran Sundin.

Vill identifiera bilden

Ett foto i utställningen saknar identiteter på de bröllopsklädda männen och kvinnorna. Bröllopsbilden fanns i en samling efter den sedan några år avlidna skolläraren, Märta Venell.

Eftersom bilden är tagen i Ockelbo och fanns i Lingbo, tror Göran Sundin att det kan finnas ett samband med bygden.

Kanske någon av Arbetarbladets läsare kan hjälpa Göran med att identifiera de uppklädda människorna på bilden? Linnea Hallberg

Mer läsning

Annons