Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottartränare kopplade snabbt grepp om kärleken – gifter sig efter halvår

Patrik Almén drabbades av en ryggskada och hade gett upp hoppet om kärleken. Men så träffade han Sandra Lindberg, som snabbt vände upp och ner på hans värld. Nu väntar bröllop i Högbo kyrka 30 juli.

Annons

Patrik Almén och Sandra Lindberg från Sandviken hittade varandra snabbt och på lördag 30 juli gifter de sig i Högbo kyrka.

Det är en solig sommardag i juli och jag möter upp paret Patrik Almén och Sandra Lindberg vid Högbo kyrka. De båda strålar av glädje i dag, likt solen.

I morgon, lördag, kommer de att stå som brud och brudgum framför altaret och avge löften till varandra, trots att det bara var ett halvår sedan de träffades för första gången.

–Vi tror på varandra och det är därför vi gör det här. Hade det funnits minsta tvivel hade vi inte gift oss, säger Patrik Almén.

Men vägen till kärleken har varit lång och svår för de båda, särskilt för Patrik. På en brottartävling krossade han en disk i ryggen och blev sängliggande under en längre period. Det var något som tärde på både livsglädje och självbild.

– Jag kände mig misslyckad och likgiltig inför livet. Jag gjorde bara det som hände och planerade inte, säger han.

Vid årsskiftet 2015/2016 väntade rehabilitering på Sundsvalls ryggklink och livet kändes hopplöst för Patrik. Men så blev han inbjuden till en nyårsfest.

– Det skulle bara vara nya människor på festen, men det var 200 meter från där jag bodde så jag gick dit. I soffan sitter den fina tjejen som bor där, Sandra, och hon ler, säger han.

– Ja, han vinkade till mig när jag satt i soffan och det glömmer jag aldrig. Du fångade mig där och då, fyller Sandra i och skrattar till litegrann.

Under festen pratade de om allt möjligt och märkte att det kändes som om de hade känt varandra länge, men Patrik var till en början tveksam.

– Jag trodde att hon drev med mig. Jag var ju inte på topp då och hade svårt att tro på att hon var intresserad av mig, säger han och skrattar.

Just skrattar är något det här paret ofta gör och det märks när vi sitter på bänken framför kyrkan och pratar om hur de träffades.

Det går inte en dag utan att de upplever roliga saker tillsammans, berättar de, och när det uppstår konflikter slutar det ofta med att de står och skrattar båda två.

– Ja, jag har aldrig skrattat så mycket tillsammans med någon som jag gör med Patrik, säger Sandra och håller om honom.

Sandra Lindberg hade precis avslutat ett sex år långt förhållande och hon levde som ensamstående mamma med barnen, Leon 2 år och Joline 4 år, när hon träffade Patrik.

– Hon är en fantastisk mamma och det ger mig också en indikation på hur eventuellt våra gemensamma barn skulle ha det. Jag längtar efter "Svenssonlivet", gå ut på altanen och se barnen leka nedanför. Jag vill bygga en framtid med Sandra, säger Patrik.

De blev ett par officiellt 6 februari och i maj friade Patrik till Sandra. Bröllopet har planerats i bara två månader och det hela är mycket spontant, vilket passar de båda utmärkt.

– Vi har i princip tagit alla stora och viktiga beslut kring bröllopet på tio minuter, men det är så vi är, säger Patrik.

Högbo kyrka kommer under lördagen att fyllas med 55 gäster från när och fjärran och därefter blir det fest i en lokal i Bovik.

– Det är ju så färskt och många av våra familjemedlemmar och vänner kommer att träffas för första gången på vårt bröllop. Jag har också en vän som reser från Tyskland för att delta, säger Patrik.

Eftersom det har gått så fort mellan Patrik och Sandra har de också mött en del motstånd av några vänner och släktingar.

– Vi har brutit med några, men jag tror att det är avundsjuka som ligger i bakom. Vi vet att vi passar bra med varandra och vill leva ihop, säger Patrik.

Han har ett särskilt minne, när han insåg att Sandra verkligen var hans tjej. Han ställde en fråga till henne om vilken som var världens bästa frukt och hoppades att hon skulle säga passionsfrukt, eftersom det var vad han hade svarat.

– När hon svarade passionsfrukt, ja då var jag såld och tänkte "ja, det här är min tjej det", säger han.

Patrik är aktiv inom brottningen i Sandvikens brottarklubb, både som tränare och utövare. Några gånger har han tagit med Sandra och barnen till hallen för att barnen skulle få testa, men än så länge har inte Sandra provat brottning.

– Jag vet inte hur mycket brottare du kommer att bli, men du är med i en brottarfamilj nu i alla fall ska du veta, säger Patrik och skrattar, samtidigt som han puttar Sandra lite lätt i sidan.

Sandra Lindberg fick brottartränaren Patrik Almén på fall.

Paret Patrik Almén och Sandra Lindberg har träffats i ett halvår, och nu ska de gifta sig.

Bröllopet blir 30 juli i Högbo kyrka och festen fortsätter sedan i en lokal i Bovik.

Mer läsning

Annons