Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De samarbetar mot barncancer

/
  • Sandra Albeer och Gustaf Wikström arrangerar ljusmanifestation och loppis till förmån för Barncancerfonden Mellansverige på torget i Sandviken på söndag.

Sandra Albeer blev friskförklarad från sin cancer när hon var tio år.
Gustaf Wikström har förlorat sin kusin och en klasskompis till samma sjukdom.
På söndag anordnar de ljusmanifestation och loppis till förmån för Barncancerfonden Mellansverige.

Annons

Sandra Albeer drabbades av cancersjukdomen leukemi 2006, när hon bara var sju år. Mycket tid av hennes uppväxt har spenderats på sjukhus. Hon har fått cellgifter, strålning och tappat håret. 2009 blev Sandra friskförklarad men hon har förlorat flera vänner till sjukdomen.

– Min bästa vän som jag lärde känna när vi låg på Akademiska sjukhuset har gått bort. Och även andra vänner som jag lärde känna på läger för cancerdrabbade barn har dött. Så jag vet hur det känns att förlora någon nära, säger hon.

Redan förra året anordnade Sandra en ljusmanifestation i Sandviken på Internationella barncancerdagen. När hon fick se en text i Annonsbladet om Gustaf som anordnat en nomineringsinsamling på Facebook till förmån för barncancerfonden tog hon kontakt med honom. De bestämde sig för att börja jobba tillsammans för att skapa uppmärksamhet och samla in pengar till barncancerfonden.

– Jag tycker det är roligt att Sandra som bara är 16 år har tagit tag i det här och är stolt över att få jobba med henne. Jag personligen mår bra av det här, ju mer av min tid jag ger till det här ju mer växer jag som människa, säger Gustaf Wikström.

Nu hoppas de att fler av Sandvikenborna ska vilja ge av sin tid till förmån för Barncancerfonden. Förutom ljusmanifestationen blir det även loppis på torget. Alla är välkomna att sälja sina prylar, så länge intäkterna skänks till Barncancerfonden Mellansverige.

Barncancerfonden arbetar med att ge stöd till barn med cancer och deras familjer. Något som Sandra kan försäkra är väldigt viktigt.

– Det är jätteviktigt att ha någon att prata med som kan förstå vad det är man går igenom, det är en jättelång resa.

Mer läsning

Annons