Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska fira dröm­bröllop på Koh Lanta

/
  • topphemlig. Hannas topphemliga brudklänning är beställd från Kina. ”Ingen ska få se den innan bröllopet”, säger Hanna.
  • HJÄRTAN I SANDEN. Två vita hjärtan ska stickas ned i den varma, lena sanden på paradisstranden där Hanna och Kevin Parto ska gifta sig. ”De ska med på planet på något vis”, säger Hanna.
  • GIFTER SIG UTOMLANDS. 11 november blir det bröllop i Thailand för Kevin Parto och Hanna Olsson John från Gävle. På förmiddagen skriver de under papper på ett thailändskt vigselkontor och klockan 16 blir det en ceremoni på svenska, men med persiska traditioner, på en paradisstrand på ön Koh Lanta.

De har planerat, sparat och längtat så länge. I dag åker Hanna Olsson John och Kevin Parto från Gävle till Thailand för ett av sina livs största ögonblick. 11 november ska de gifta sig på en paradisstrand på Koh Lanta.

– Det kommer att bli en så häftig upplevelse! utbrister Kevin förväntansfullt.

Annons

Förberedelserna för drömbröllopet har tagit tid. De har redan åkt två gånger till Thailand för att reka och hitta den perfekta stranden.

– Vi hittade ett ställe, bokade en arrangör och skulle bara dubbelkolla innan vi tryckte upp inbjudningskorten. Då visade det sig att de hyrt ut till andra, berättar Hanna.

De gav inte upp utan tog en ny sväng till Thailand, och bakom en mystisk mur på Koh Lanta fann de till sist den underbaraste resorten och vackraste paradisstranden.

– Jag blev nästan lam i benen när vi gick in där, det var en underbar känsla, vi visste att ”här blir det”, beskriver Hanna ögonblicket.

Brudklänningen är superhemlig. Hanna har beställt den från Kina och ingen får se den före vigseln. I lägenheten i Gävle står två stora, vita rottinghjärtan med långa skaft, som ska med på planet och rama in brudparet under ceremonin på stranden.

16 släktingar och vänner från Sverige och åtta släktingar från Iran kommer att vara med på Koh Lanta, bland annat Kevins systrar, som Hanna inte träffat tidigare.

– De kan träffas och lära känna varandra några dagar innan, säger Kevin. Det kommer att bli mycket känslor.

– Vi har en sådan tur att vi har en frisör, en fotograf, en nagelteknolog och flera musiker med oss bland gästerna, ler Hanna.

Det var en gemensam kompis som insåg att Hanna och Kevin var gjorda för varandra. Det ordnades en tacokväll i april 2009 med en ”blind date”.

Följande vår åkte paret till Venedig för att fira sin ettårsdag. Men Kevin hade också andra planer med Italienresan.

– Jag tänkte fria till Hanna men allt möjligt kom emellan. Hon blev sjuk, det blev dåligt väder, och jag funderade på att skjuta upp det tills vi kom hem. Till slut följde jag mitt hjärta och gjorde det ändå.

– Han lurade ned mig till vattnet i hamnen. Det var glittrande lampor i mörkret, jag satt på en bänk och Kevin gick ned på knä, berättar Hanna som strålar av glädje vid minnet.

Förlovningsringarna sitter inte på deras fingrar just nu, de är på uppfräschning för att blänka lika fint som de designade vigselringarna i vitguld.

På förmiddagen åker de till andra änden av ön och skriver på papper, då blir de officiellt vigda. Ceremonin på stranden på eftermiddagen kommer inte heller att vara religiös, Kevins vän och mentor i livet, Peter Nordlöw, kommer att leda den.

– Vi tänkte att han skulle vara vigselförrättare men det blev för krångligt att få tillstånd, säger Kevin.

Bröllopet blev påkostat, men kanske hade ett stort bröllop med fler gäster hemmavid kostat lika mycket. Kevin och Hanna började spara för 1,5 år sedan.

– Vi har avstått från nöjen och shopping. Förut åt vi ute mycket, nu har vi haft matlådor till jobbet, säger Hanna.

– Jag har sålt en bil, jobbat extra, och Hanna har till och med stått på loppis för att få in pengar, berättar Kevin. Vi ville verkligen klara av det.

– Vi känner en enorm tacksamhet till dem som följer med, de offrar både tid, pengar, jobb och skola. Och vi är lika tacksamma mot dem som försökte, men av olika anledningar inte kan följa med, vi kommer att sakna dem, säger Kevin.

kevin och hannas tips

2

Mer läsning

Annons