Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det kan vara tvärnej först”

/
  • VILL VARA ETT FÖREDÖME. Gudrun Niklasson, mamma till tonårsbarnen Lovisa och Daniel.

Gudrun Niklasson, 47, ekonom, Gävle, med barnen Lovisa, 18, och Daniel, 15.

Annons

– Hon ska vara förstående, kärleksfull, stöttande och lojal. Samtidigt är det viktigt att sätta gränser och vara tydlig. Jag är ingen jättehård mamma, men jag vill i alla fall tala om vad som är rätt och fel och vara ett föredöme. Jag lyckas kanske inte alltid, men försöker så gott jag kan.

– Det var efterlängtat och fantastiskt roligt. Inför första barnet trodde jag nog att jag skulle vara mer orolig, men jag kände mig faktiskt ganska cool och mycket föll sig naturligt.

– Att bli mamma ger ett nytt perspektiv på livet. Man kan inte vara lika egofixerad när man har två andra liv att ta hänsyn till också.

– Det är nästan enklare när de är små och kommer gråtande så fort det hänt något. När barnen blivit tonåringar är det annorlunda. Man brukar känna på sig när något inte är bra, men det är inte alltid de har lust att berätta. Det kan vara tvärnej först och då får man vänta någon dag innan man får sätta sig nära och krama om.

– Bra. Vi försöker träffas så ofta det går. Min dotter har en speciell relation till min mamma, eftersom hon var första barnbarnet. Det gläder mig.

– Jag vet inte. Barnen är hos sin pappa den här helgen, men de brukar uppvakta mig. Förra året fick jag tekoppar med texten ”Världens bästa mamma”. Det var gulligt!

Mer läsning

Annons