Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En av manskörens röser har tystnat

/

Gösta Sundberg, Lem i Storvik, har tidigare i höst gått bort i en ålder av 89 år.

Annons

Gösta föddes i Sandkälla i Storvik som näst yngst av 5 syskon.
Sitt yrkesverksamma liv började han på sängfabriken i Storvik, där han mest arbetade med målningsarbeten. Detta kom sedan att bli hans huvudsakliga sysselsättning, främst billackering. Under sina sista år inom yrket drev han en firma för billackering i Sandviken med några anställda.
Gösta var i likhet med flera av sina bröder mycket idrottsintresserad. Tillsammans med dessa och några andra ungdomar byggde de en hoppbacke på Nymmenåsen i Västerberg. Resterna av denna hoppbacke kan man fortfarande se om man vandrar i området.
Gösta tränade så flitigt att han sedermera blev flerfaldig distriktsmästare i backhoppning. Han var också mycket intresserad av friidrott och var bland annat en mycket god diskuskastare.
Film och foto var något som Gösta var mycket intresserad av och många är de filmer som Gösta visat för släkt och vänner. Han var också en god skytt, vilket kom till användning vid älgjakten.
Den största ideella insatsen har Gösta Sundberg gjort inom körsången i Storvik. Redan 1944 gjorde han debut i Bro manskör och har sedan varit den som deltagit flest gånger på sångövningarna i körens drygt 100-åriga historia.
Under 40 år var han också en av dirigenterna i kören och utsågs 2004 till körens hedersdirigent. Gösta hade ett fantastiskt musiköra och en mycket god sångröst. Genom sin musikalitet har han genom årens lopp varit en stor tillgång för Bro Manskör.
Gösta Sundberg efterlämnar hustru, en dotter samt en son.

Mer läsning

Annons