Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En stor profil har lämnat oss

INGA HAGSTRÖM
,
SANDVIKEN

avled 3 februari, 73 år gammal.

Annons

Inga Hagström har gått ur tiden.

Vår lojale och älskade partiarbetare Inga Hagström har efter en längre tids sjukdom lämnat oss socialdemokrater i stor sorg och saknad.

Med Ingas bortgång har en av socialdemokraternas stora profiler i Sandviken lämnat sitt politiska hantverk.

Inga föddes, växte upp och blev Sandviken trogen hela sitt liv. Inga var en äkta Sandvikenbo – uppvuxen på gamla bruket. Hon älskade sitt Sandviken. Hon var omtyckt bland Sandvikenborna, en person som alltid var tillgänglig och nära till hands.

Ingas politiska arbete vilade på de demokratiska värdegrunderna om rättvisa och allas lika värde. Hon var en person som alltid utstrålade glädje och optimism. I sin politiska gärning fann hon nog mest glädje när hon arbetade med kultur eller sociala frågor.

Inga började arbeta inom Sandvikens kommun redan 1954 på dåvarande gatukontoret. Hon var kommunalråd i Sandviken mellan 1986–1998 och kommunfullmäktiges ordförande i åtta år till 2006. Hon var även ordförande i SAIK mellan 2000 och 2005.

Inga flyttade vid pensioneringen med sin man Roland till den ombyggda sommarstugan på Småstugevägen. Roland avled år 2006. Inga bodde kvar till sin bortgång i februari i år.

Vi minns Inga för hennes absoluta lojalitet och hennes mångåriga engagemang inom kommunalpolitiken.

Mer läsning

Annons