Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En trygghet och förebild i politiken

/

INGA HAGSTRÖM, SANDVIKEN,har som tidigare meddelats avlidit, 73 år gammal.

Annons

När Inga Hagström var kommunalråd var det lätt att vara stolt över att vara Sandvikenbo.

Det var lätt att vara stolt över att vara socialdemokrat och kvinnoklubbist. Inga var en trygghet för oss kvinnor i politiken och en oerhört fin förebild.

I slutet av 60-talet sökte Inga inträde i den socialdemokratiska kvinnoklubben. Dåvarande ordföranden Wivi-Anne Cederqvist upptäckte tidigt hennes politiska begåvning och hon nominerades till flera tunga förtroendeuppdrag inom kommunen. Kulturen kom att bli det som Inga särskilt omhuldade och vi vågar påstå att det är hennes förtjänst att Sandviken har ett så välkänt rikt kulturliv.

Som första kvinnliga kommunalråd i Sandviken blev Inga historisk och vi kommer också att minnas henne som en av de största personligheter som bruksorten Sandviken har fostrat. Hon var fylld av medmänsklig värme och respekt för kommunens alla medborgare. Inga kunde inte bara konsten att lyssna utan hon tog också in och bar med sig det människor sa till henne och använde på bästa sätt i sitt politiska arbete.

Saknaden efter Inga är enormt stor. Hon lämnar ett tomrum efter sig som ingen annan kan fylla. Inga var vår vän och förebild, och vi kommer alltid att minnas henne med stolthet och tacksamhet

Sandviken 10 februari 2009

Mer läsning

Annons