Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik var en sportig företagsledare

/

Annons

Erik Hallberg var född och uppvuxen i Jäderfors. Efter ordinarie skolgång läste han till elektriker på Hermods vartefter han 1957 startade företaget Elarbete AB i Sandviken där han var vd fram till sin pensionering 1985.

Han var en både driven och krävande människa, inte minst mot sig själv, och utvecklade företaget till att så småningom omfatta ett 30-tal anställda. Samtidigt var han en både rättvis och omtänksam personlighet med stor empatisk förmåga och sökte alltid hitta lösningar på alla slags problem.

Erik Hallberg var en älskare och stor vän av både orientering och skidåkning. Tillsammans med sina bröder och vänner startade Erik Jäderfors sportklubb (JSK). Han blev norrländsk mästare i orientering samt tog ett SM silver i skidbudkavle med JSK. OK Hammaren var den klubb där han avslutade sin karriär i 80-årsåldern. Till Eriks bedrifter kan nämnas både Vasaloppet och ett flitigt deltagande i femdagarsorienteringen, då han och frun åkte med husvagn och tävlade och ibland även hade barn och barnbarn med.

Han har i sitt strävsamma liv byggt stuga i såväl Sälen som i Kungsberg samt renoverat villan i Västanbyn. Detta till stor glädje för familj och vänner och en stor möjlighet till rekreation och friluftsaktiviteter vilket Erik älskade så högt.

Eriks hustru Siv avled för två månader sedan och lämnade honom i stor sorg och saknad efter 61 års äktenskap.

Erik lämnar efter sig dottern Lena och sonen Lars med familjer, barnbarn samt barnbarnbarn.

Lena Hallberg

Lars Hallberg

Mer läsning

Annons