Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva brann för sina patienter

Vår vän och arbetskamrat Eva Andersson avled söndagen 26 oktober.

Annons

I familjens dödsannons stod strofen ”Var skog har nog sin källa, var äng sin blomma har”. Denna bild stämmer så bra in på Eva som vän och kollega.

Evas viktigaste mål som barnsjuksköterska, kvalitetssamordnare, chef och ledare var att varje familj med ett sjukt barn som kommer till vår klinik ska mötas med respekt och kompetens.

För att uppnå detta engagerade Eva sig i att göra FN:s konvention om barnets rättigheter och NOBAB:s standard till en levande värdegrund för vårt arbete på barn- och ungdomskliniken.

Ett annat område som Eva brann för var kvalitetsarbetet som grund för den goda vård vi har åtagit oss att ge våra patienter.

I sina uppdrag var Eva alltid ödmjuk och lyhörd för olika kompetenser, synpunkter och viljor. Hon hade en enastående förmåga att se möjligheter och ryggade inte för hinder och svårigheter.

Det var lätt att i samtal med Eva finna nya och spännande vägar för det viktiga arbetet med sjuka barn, ungdomar och deras familjer.

Eva hade stor omsorg om och var mycket stolt över sin familj, maken Kurt, sonen Tobias med sambo Malin, föräldrar och bröder med familjer i Jämtland. Saknaden efter Eva som vän, kollega och chef är stor och kan endast lindras genom att minnas alla de fina och rika stunder vi haft tillsamman genom åren.

Eva är källan i skogen och blomman på ängen!

Mer läsning

Annons