Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga var aktad ochrespekterad av alla

Inga Hagström, Sandviken, avled 3 februari i en ålder av 73 år.

Annons

Sandviken har sorg. Vår vän och arbetskamrat Inga Hagström har lämnat oss. Inga var en person vi alla tyckte om och såg som en förebild. Hon hade ett stort hjärta och visade alla omtanke.

Inga var en äkta Sandvikenbo – uppvuxen på gamla bruket. Hon älskade sitt Sandviken. Hon var omtyckt bland Sandvikenborna, en person som alltid var tillgänglig och nära till hands. Det är inte för mycket sagt att hon ständigt hade en dialog med sitt Sandviken.

När hon tog sin promenad från bostaden till jobbet i Stadshuset var det många som tog tillfället till ett samtal med sitt kommunalråd, för man visste att Inga lyssnade och tog till sig vad som sas.

Ingas politiska arbete vilade på de demokratiska värdegrunderna om rättvisa och allas lika värde. Hon var en person som alltid utstrålade glädje och optimism. Man blev glad när man mötte Inga. Genom sitt sätt att vara blev hon aktad och respekterad i alla samhällskretsar. Hon var en lysande företrädare för vår kommun.

I sin politiska gärning fann hon nog mest glädje när hon arbetade med kulturfrågor. Ett besök hos ungdomarna på kulturskolan, utdelningen av ett kulturstipendium eller deltagande i en kulturpolitisk debatt var nog det som stimulerade och gladde Inga mest.

Som den äkta Sandvikenbo Inga var gick hon på SAIK:s alla matcher. Hon älskade bandy och SM-gulden var höjdpunkten för henne.

Saknaden efter Inga blir stor, men hon kommer alltid att finnas hos oss.

Mer läsning

Annons