Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På 1940-talet inledde han sin fotbollskarriär

Nils Wickman, Gävle, avled 29 januari, 84 år gammal.

Annons

Tidigt väcktes Nils Wickmans idrottsintresse och fotbollen blev hans favoritsport. I början av 1940-talet inledde han sin fotbollskarriär då han spelade i Södra BK:s juniorlag. Han fortsatte sen med seniorfotboll i Hille IF, Brynäs IF och Valbo AIF.

Nils Wickman var också en uppskattad ledare och tränare för flick- och damfotbollen i Hille IF och Gävle GIK.

Hans tränar- och ledaregenskaper uppmärksammades av Gestriklands fotbollförbund och 1981 blev han invald i förbundets ungdomskommitté där han bland annat var ledare för distriktslagen.

1991 slutade Nils Wickman i ungdomskommittén för att året efter bli ledamot i Gestriklands fotbollförbunds tävlingskommitté. Han avgick 2008 på grund av sjukdom.

Under sitt långa engagemang i Gestriklands fotbollförbund gjorde Nils Wickman ett gott arbete för distriktets fotboll som en bra ledare och pålitlig idrottskamrat.

Efter sin aktiva tid på fotbollsplan var Nils Wickman mån om att hålla sin kropp i kondition och deltog med stort intresse i BK Ragnars innebandy där han utmärkte sig som målgörare.

Idrotten var inte allt för Nils Wickman, han var alltid redo med sitt goda sinne och var ej främmande för att ställa upp och hjälpa vänner och kamrater med olika sysslor.

Nils Wickman var en omtänksam och god familjefar. En engagerad, vänlig och fin idrottsvän har gått ur tiden.

För oss ska Nils Wickmans minne vara bestående.

Mer läsning

Annons