Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven-Olof Löfving har tystnat

Gävles musikliv blev en personlighet fattigare när trumslagaren Sven-Olof Löfving gick bort.

Annons

Sedan slutet av fyrtiotalet var han en uppmärksammad musiker bland de jazzorkestrar som hördes på regionens estrader och dansbanor. Sven-Olof kunde också höras i revy och operettsammanhang.

Han var en kompetent musiker som aldrig lämnade något åt slumpen i sitt värv. Musikerbanan startade tidigt i Bomhus tillsammans med de då unga kompisarna Kurt Järnberg, Gunnar Cyrén och Curt Holm. I förlängningen kom han att spela med Gunnar Malmgrens, Hasse Wahlströms och Mats Hjelms dansorkestrar. Birdland, Jojjen Björklunds, Curre Holms, Kurt Järnbergs formationer och den kooperativa Parkergruppen var andra spelplatser. Den egna orkestern skall också nämnas. Lika målmedveten och ambitiös var Sven-Olof när han ingick i Bomhus musikkår och brassgruppen Notblecket.

Sven-Olof hade arbetat fram ett mycket personligt sound för sitt instrument. Han var noga med hur cymbalerna klingade och hur de kunde komma mest till sin rätt. Sven-Olof var ytterst precis i allt han företog sig även utanför musiken. Han agerade alltid för omgivningens bästa med en enastående lojalitet. Här fanns killen man kunde lita på. Ett ja var ett ja – ett nej var ett nej.

Det är med en stor saknad man beklagar hans bortgång efter de sista tunga åren. Sven-Olof var en musikant värd att minnas.

Göran Olson

Mer läsning

Annons