Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjenytt 10 november

/

18 år i dag

Annons

Jessica Hedman, Gävle, läser tredje året på hotell- och restauranglinjen på Virginska skolan, Örebro. På fritiden umgås Jessica med pojkvännen och vänner samt arbetar extra på helger på Scandic och CH. I framtiden vill Jessica få ett bra jobb och resa mycket.

Elham Kalhori, Gävle

Elin Thalén, Gävle

Binyam Goje, Gävle

 Gävle, avled 3 november, 60 år gammal.
Oddvar Gabrielsen och hans hustru Ewa-Britt har de senaste fyra åren outtröttligt arbetat på olika sätt för att minska det oprovocerade våldet i samhället. Deras egen son Marcus sparkades till döds på en gata i Stockholm en vårnatt 2005 efter att ha fällt en kommentar när han och en kompis passerade två män som stod och kissade i en port.
Sonens död fick föräldrarna att mycket aktivt börja en kamp mot gatuvåldet. De har ofta föreläst i skolor om vad som hände Marcus, de har varit med i tv-program, instiftat ett stipendium, ordnat demonstrationer med mera.

För några månader sedan gick paret Gabrielsen också med i styrelsen för den ideella organisationen RAV, Riksorganisationen för anhöriga till våldsdödade.
Närmast anhörig är hustrun Ewa-Britt.

 

Begravningar

I Bomhus kyrka hölls 6 november begravningsgudstjänst för Bo Söder. Officiant var Ann-Kristin Vallius.

I Uppståndelsens kapell hölls 6 november begravningsgudstjänst för Anna-Lisa Spinord Larsson. Officiant var Johan Lautmann.

I Uppståndelsens kapell hölls 5 november begravningsgudstjänst för Kristina Wahlberg. Officiant var Maria Stjerndorff.

 

Mer läsning

Annons