Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjenytt 12 februari

Annons

18 år i dag

Mikael Jonsson, Karlholmsbruk

Margit Carlsson, Örbyhus

Emma Walsh, Sandviken

Idil Mahamed, Gävle

Pär Andersson, Hofors

Dödsfall

Eivor Svenneke, Gävle, avled 8 februari, 94 år gammal.

Eivor föddes i Katarina församling, Stockholm. Hon kom till Gävle som 17-åring för att arbeta som barnflicka hos doktor Norén. Efter två år blev Eivor i stället biträde på operationsavdelningen på lasarettet.

När hon kom till Gävle tog hon kontakt med KFUM och började sjunga i deras kör och där träffade hon sin blivande man Roland Svenneke.

1940 gifte sig Eivor och Roland i Idre kyrka, iförda skidkläder. Deras vänner från KFUM bildade häck med stavarna utanför.

I början på 40-talet kom 2-årige finske krigsbarnet Seppo till familjen och han blev som 18-åring adopterad av Roland och Eivor. 1945 och -51 föddes sönerna Jan-Olov och Lars-Gunnar och -53 föddes dottern Ingrid.

När Ingrid var tio år började Eivor arbeta inom åldringsvården på Södertull. Hon utbildade sig till undersköterska och efter några år på geriatriska avdelningen på sjukhuset fick hon den första underskötersketjänsten inom den öppna vården. Det är många undersköterskor som minns Eivor som sin handledare.

När hon var 50+ tog hon körkort, vilket hon hade stor nytta av i sitt arbete.

I mitten på 1950-talet flyttade familjen in i ett av de så kallade "Hollywood-husen" i Sörby, de var ritade av arkitekt Wranér. Där bodde Eivor kvar till sin död.

I Tomaskyrkan har Eivor tillbringat många timmar som söndagsskollärare, syföreningsmedlem och kyrkvärd. Hon satt även i kyrkorådet en period.

Hon var i flera år medlem i Röda korset och hjälpledsagare på resor. Hon förblev KFUM trogen till sin död. Hon ägnade sig åt handarbete och på senare år vävde hon mattor.

Närmast anhöriga är barnen, barnbarnen och många goda vänner.

Begravningar

I Valbo kyrka hölls 4 februari begravningsgudstjänst för Gerd Ahlm. Officiant var Maria Stjerndorff.

I Uppståndelsens kapell hölls 4 februari begravningsgudstjänst för Clara Sundin. Officiant var Jan Anders Jansson.

I Ljusets kapell hölls 11 februari begravningsgudstjänst för Einar Olsson. Officiant var Larry Wickman.

I Fridens kapell hölls 11 februari begravningsgudstjänst för Gunnar Andersson. Officiant var Lars-Erik Sundin.

I Sandvikens kyrka hölls 11 februari begravningsgudstjänst för Ingela Eriksson. Officiant var Ulf Jensius.

I Ovansjö kapell hölls 11 februari begravningsgudstjänst för Stig Bäckström. Officiant var Mikael Wistrand.

I Ovansjö kapell hölls 11 februari begravningsgudstjänst för Åke Pihlström. Officiant var Karl·Erik Tysk.

Nytt om namn

Lina Olsson, Östhammar, och Ida Lundman, Sundsvall, har fått Svensk Fastighetsförmedlings nyinstiftade stipendium på 20 000 kronor för examensuppsatsen "Varför väljer fastighetsmäklare att byta yrke?” Stipendet delades ut vid en ceremoni på högskolan.

I uppsatsen konstaterar författarna att totalt 15 procent av de som började arbeta som fastighetsmäklare mellan 2006-2009 även lämnade yrket under samma period. Det beror dels på stress, osäkerhet kring provisionslönen och obekväma arbetstider, dels på felaktiga förväntningar på yrket.

Mer läsning

Annons