Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjenytt 16 maj

/

Annons

18 år i dag

Madelene Jerner, Årsunda. Hon går andra året på Awereprogrammet i Torpshammar mellan Sundsvall och Ånge. Awere är en linje för dem som inriktar sig på ett framtida uniformsyrke. Madde har haft siktet inställt på en framtid inom brandförsvaret, men har tack vare dykutbildningen hon får genom skolan även börjat intressera sig för kustbevakningen. Hon har just gjort en tvåveckorspraktik på en räddningsstation i Estland och kommer hem lagom till födelsedagen.

Tredje året på skolan är något Madde längtar till. Det börjar med en resa till Kenya, där hon ska jobba som volontär på ett barnhem som en del av ett projektarbete i skolan. Senare under året hägrar tre veckors praktik i USA, där hon får prova på att jobba som ranger i ett naturreservat. Hon ska även jobba på en räddningsstation, där hon ska ingå i den ordinarie styrkan.

På fritiden är det träning som gäller. Madde är innebandymålvakt och har sedan hon började skolan spelat med Fränsta IBK. Före det spelade hon med Alba, där hon varit med sedan hon var sju. Höjdpunkterna i innebandyn har varit SM-brons för klubblag F-15, SM-silver med gästrikelaget F-15 samt cupsegern i Prag med Albas F-18-lag.

Mattias Söderkrantz, Sandviken.

August Asp, Gävle.

Daniel Edvinsson, Sandviken.

Frida Östenstaf, Tierp.

Avlidna

Gävle

Bomhus församling

11/4 Erik Birger Sterner, 86 år

25/4 Betty Hirsch, 76 år

Heliga Trefaldighets församling

12/4 Hans Johan Dahlberg, 83 år

15/4 Leif Gustaf Wahlund, 69 år

21/4 Karin Elisabet Forsberg, 90 år

22/4 Brita Alvida Kock, 92 år

25/4 Sven Erik Valfrid Carlsson, 83 år

26/4 Knut Roland Norén, 89 år

Maria församling

28/4 Berta Linnéa Jakobsson, 90 år

Staffans församling

22/4 Margit Linnéa Malm, 88 år

22/4 Inga Birgitta Malmling, 76 år

Mer läsning

Annons