Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjenytt 16 maj

/

Annons

 

, född Eriksson, Österfärnebo, har avlidit 86 år gammal. Hon föddes i Möklinta som det tionde barnet i en syskonskara på 16. Familjen flyttade till Österfärnebo, där Greta stannade livet ut.

Efter folkskolan genomgick Greta storköksutbildning. Hon började därefter arbeta, och även dubbelarbeta, inom ett flertal yrkesområden, bland annat som hembiträde, kokerska och inom vården.

Greta var mycket praktiskt lagd. Hon var särskilt intresserad av stickning, sömnad och broderier och försåg såväl sitt hem som vänner med många förnämliga alster. Bland annat sydde och vävde hon sin dotters hembygdsdräkt vid 75 års ålder.

Greta ställde gärna upp för dem som behövde hjälp. Ortens idrottsförening och korporationsrörelse drog nytta av hennes insatser i samband med större evenemang, där hon var den stora organisatören för utspisningen av hungriga idrottsmän och motionärer.

Mitt uppe i allt sitt vardagliga slit hann hon även ägna stor omsorg om sina båda barn och make. Otaliga är de gästabud som hon hållit för släkt och vänner genom åren.

Närmast anhöriga är maken Ragnar samt sonen Anders och dottern Kristina med familjer.

Mer läsning

Annons