Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjenytt 21 november

/

Annons

Födelsedag

Harald Lundberg, Örebro, fyller 90 år i dag. Harald Lundberg är född i Örebro och kom till Gävle i samband med lokförarbefordran vid SJ 1958. Han var verksam i Gävle i 25 år. Han blev lokinspektör och tjänstgjorde tidvis som lärare vid SJ:s tekniska skola. I Gävle var Harald verksam inom Broderskapsrörelsen. Han har skrivit Broderskapsrörelsens politiska halvsekelhistoria och erhållit Tage Erlanders hedersmedalj. Hans forskning och avhandling om Broderskapsrörelsen har lett till en fil lic-examen i statskunskap.

Efter tio år som distriktsordförande i Gävleborgs Broderskapsdistrikt tog han ansvaret som ordförande för Gävleborgs FN-distrikt under flera år. Under den tiden reste Harald till flera av FN:s världskonferenser, gjorde studieresor och egna föreläsningsuppdrag, som resulterat i att han har besökt 80 av jordens länder. Han fick Gävleborgs bildningsförbunds pris för fred och mellanfolkligt samarbete 1972.

Under sin Gävletid var Harald också politiskt verksam i bland annat biblioteksstyrelsen, museinämnden, hamnstyrelsen och landstinget. Han var Gävles "general" i kärnkraftsomröstningen och då för linje 3.

Harald har tre barn i sitt första äktenskap. Efter första hustruns död gifte han om sig 1986 och bosatte sig i skånska Bjärred. Där bildade han Skånes folkrörelsearkiv och var dess förste ordförande i sex år. Han är också initiativtagare till Arkivens dag.

Nu bor Harald, som änkeman efter sin Skånehustru, i sin barndomsstad Örebro. Efter flytten till Örebro har han skrivit och fått utgivet tre böcker. Han har också blivit hedersledamot av Författarcentrum Syd.

18 år idag

Jennie Enbuske Hiller, Gävle

Alfred Wielbass, Kungsgården

Nimo Muhumed, Sandviken

Malin Eriksson, Storvik

Jeremy Wijesinghe, Älvkarleby

Nujen Batte, Gävle

Avlidna

Gävle

Bomhus församling

8/10 Rut Ingrid Margareta Nilsson, 89 år

14/10 Ingrid Margareta Elisabet Bergström, 86 år

18/10 Vally Runa Linnéa Ahlström Lindberg, 91 år

Heliga Trefaldighets församling

15/10 Anna Amalia Britta Westin, 88 år

22/10 Aron Tage Zetterberg, 97 år

23/10 Ulf Ruben Bergander, 84 år

23/10 Johan Yngve Svensson, 54 år

30/10 Majsi Elvine Westlund, 88 år

3/11 Maud Anna Alice Henriksson, 92 år

Maria församling

27/10 Kjell Roland Johansson, 77 år

28/10 Birgit Helena Agebro, 72 år

Staffans församling

14/10 Ulla Kristina Engman, 86 år

7/11 Signhild Fredriksson, 87 år

Mer läsning

Annons