Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjenytt 22 juli

/

Annons

18 år i dag

Niklas Jönsson, Gävle

Elin Bror, Hedesunda

Kristian Wolff Grandien, Gävle

Josefine Åsberg, Sandviken

Sandra Persson, Gävle

Dödsfall

Läraren Owe Hofvenstam, Ockelbo, har avlidit efter en tids sjukdom vid en ålder av 66 år.

Owe Hofvenstam var född i Järbo och utbildade sig vid Folkskoleseminariet i Luleå 1963-67. Till Ockelbo kom han 1968 och tjänstgjorde som mellanstadielärare först i Mo skola 1968-1970, därefter ett antal år vid Perslundaskolan tills den nybyggda Gäverängeskolan togs i bruk. Han var djupt engagerad i sitt yrke och rönte uppskattning för sitt arbete bland elever och kollegor i Ockelbo. Owe fortsatte arbeta efter pensionsåldern ända tills sjukdom gjorde det omöjligt. Hans engagemang för människor i behov av stöd var stort, både professionellt och privat.

Owe Hofvenstam var kunnig inom många olika områden, praktisk, tekniskt intresserad, uppdaterad på IT-området samt öppen för nya rön och idéer inom pedagogik. Han hade därtill gröna fingrar och var en utmärkt kock. Musik var ett stort intresse och han var under många år medlem av Ockelbo Manskör och Ockelbo Kyrkokör. Hans kunskap om antikviteter ledde till delägarskap i en auktionsfirma som var verksam ett antal år med sommarauktioner vid Mo skola.

På senare år förverkligade Owe sina MC-drömmar. Med sin Kawasaki Classic dök han ibland oannonserad upp hos barn och barnbarn för en fikastund, eller så tog han en tur till sitt och brödernas gemensamma sommarställe vid sjön Hålldammen i Järbo.

Närmast sörjande är hustrun Anna-Greta, sönerna Jonas och Martin med familjer, tre bröder och svägerskor samt brorsbarn med familjer.

Begravningar

I Katolska kyrkan hölls 19 juli begravningsgudstjänst för Renata Keita. Officiant var Livinus Torty.

I Heliga Trefaldighets kyrka hölls 20 mars begravningsgudstjänst för Robin Bye. Officiant var Thomas Erixon.

Mer läsning

Annons